Cum sa preveniti varicele

Conform Centrului National pentru Sanatatea Femeilor, aproape 60% dintre adultii americani sufera de o forma de varice. Femeile sunt afectate in proportie de 50% - pana la varsta de 50 de ani, 41% dintre doamne sufera de varice sau de venectazii (vene panza de paianjen).
Varicele apar atunci cand sangele se acumuleaza intr-o vena in loc sa fie pompat inapoi la inima. Orice vena poate fi afectata de varice, dar de obicei, cele de pe picioare si gambe sunt predispuse. Acest lucru se intampla in cauza statului in picioare si a mersului, care maresc presiunea pe aceste vene ale partii inferioare a corpului.
Varicele apar la oameni care stau in picioare sau asezati perioade lungi de timp. Lipsa exercitiilor fizice, sarcina, supraponderabilitatea, constipatia prelungita si statul cu picioarele incrucisate pot declansa varicele. Daca varicele nu sunt tratate corespunzator, pot aparea complicatii, cum ar fi inflamatii, neliniste, durere in picioare, mancarimi, crampe, senzatia de greutate in picioare si oboseala.
Sunt disponibile tratamente chirurgicale, dar exista intotdeauna metode mai sanatoase si mai putin scumpe de a preveni varicele si majoritatea problemelor de sanatate decat a trata. Prevenirea varicelor incepe initial cu purtarea dresurilor de sustinere. Dar o dieta si un stil de viata sanatos pot face minuni in a evita aparitia varicelor.
Echilibrati-va nutritia consumand mai putine grasimi si carbohidrati si mai multe fructe si legume proaspete. Luati suplimente de vitamina C deoarece ajuta la intarirea peretilor vaselor de sange. Consumati multe alimente cu continut ridicat de fibre pentru a preveni constipatia si implicit varice. Evitati zaharul, mancarurile prajite, junk food, tutunul, sarea, alcoolul si alimentele procesate si rafinate.
Faceti zilnic exercitii fizice pentru a va mentine o greutate sanatoasa. Mersul pe jos, inotul si ciclismul, toate incurajeaza si stimuleaza circulatia sanguina si amelioreazavaricele.
Nu purtati haine stramte pentru a nu restrictiona fluxul sanguin. Pentru a ameliora simptomele varicelor, stati in fiecare zi cu picioarele ridicate la nivelul inimii timp de 20 de minute. Evitati statul in picioare sau jos pe perioade lungi de timp. Evitati sa stati cu picioarele incrucisate cand stati jos. Evitati sa ridicati obiecte grele sau sa puneti presiune inutila pe picioare.
Plantele, cum ar fi trifoiul rosu sau castanul porcesc, sunt foarte bune in mentinerea unor vene sanatoase si puternice. Va vor ajuta sa scapati de varice.
Cu toate acestea, la fel ca in cazul oricarei alte boli de care ati putea suferi, este mai bine sa mergeti la doctor ca sa verificati daca aveti intr-adevar varice sau vene panza de paianjen. Din acel moment, doctorul va poate personaliza tratamentuul in orice clipa. O vizita tipica la doctor poate include o examinare normala, raze X sau imagini ale varicelor facute cu ajutorul ultrasunetelor.
Chiar si dupa urmarea tratamentului prescris, varicele pot reaparea, dar terapiile disponible la momnetul actual pentru indepartarea varicelor au rate de succes destul de inalte. Este foarte probabil va fiti nevoiti sa purtati ciorapi de compresie si sustinere speciali pentru cei cu varice pentru a ajuta la prevenirea reaparitiei venelor.