Cum sa ameliorati durerea si disconfortul cauzate de varice

Varicele pot fi o afectiune destul de dificila, iar uneori oamenii sufera de dureri foarte mari si de disconfort considerabil din cauza lor. Desi durerea nu insoteste de fiecare data varicele, unii oameni se confrunta cu disconfort extrem cand sufera de aceasta afectiune. Este destul de rar sa gasesti un caz de varice care poate fi fatal, dar durerea pe care o presupun ele poate fi insuportabila uneori.
In acest articol veti gasi cateva metode eficiente care va pot ajuta sa ameliorati arsurile, mancarimile, inflamatiile si alte simptome ale varicelor.
Iata cateva optiuni pe care trebui sa le luati in considerare:
Scleroterapia: un medicament special, de obicei o solutie pe baza de saruri, este injectata direct in venele afectate de varice. Acest lucru duce la iritarea peretilor interiori, iar venele se vor prabusi si se vor inchide permanent. Procedura dureaza doar cateva ore si perioada de recuperare este foarte scurta.
Ligatura: deasupra venei afectate sunt facute incizii, iar apoi vena este legata. Un beneficiu al acestei operatii este ca indeparteaza sectiunea de vena afectata de varice astfel incat ameliorarea afectiunii apare de indata ce se vindeca inciziile.
Ciorapii de sustinere: acesti ciorapi speciali sau ciorapi de compresie ajuta la ameliorarea simptomelor varicelor deoarece pun presiune exterioara pe vene. Acest lucru ajuta la controlarea inflamatiilor. Ciorapii de sustinere sunt creati special pentru a stimula o circulatie sanguina sanatoasa la nivelul picioarelor. Va pot ajuta la sustinerea picioarelor imediat dupa operatia de ligatura, dar pot preveni si formarea unor noi varice.

Remedii naturale:
• Extractul de castan porcesc este foarte cunoscut pentru proprietatile sale curative asupra varicelor. Este eficient in reducerea durerii si a oricarui tip de inflamatii, deci este perfect pentru varice. Cu toate acestea, trebuie sa stiti ca acest extract nu este sigur si ar trebui sa il folositi numai dupa ce ingredientul numit esculina este indepartat din el.
• Ghimpele (Ruscus aculeatus) ajuta la intarirea colagenului si la stimularea circulatiei sanguine in corp. Reduce astfel varicele.
• Extractele de samburii de struguri si scoarta de pin functioneaza eficient si reduc inflamatiile.
• Paducelul ajuta circulatia si fortifica vasele de sange.
• O combinatie de ulei de Cupressaceae si de Geranium poate ameliora eficient durerile cauzate de varice atunci cand este aplicat cu blandete pe picioare. Cu toate acestea, asigurati-va ca aplicati uleiul in jurul varicelor si nu direct pe ele.
• Musetelul si uleiul de Cupressaceae pot ajuta in calmarea durerilor si reducerea inflamatiilor.
• Murele si ciresele pot reduce durerea si inflamatiile cauzate de varice.
• Evitati sa consumati alimente sarate sau prajite; in locul acestora includeti in meniul dumneavoastra fructe si legume proaspete.

• Faceti in mod regulat exercitii fizice pentru a va imbunatati circulatia si ameliora varicele. Orice tip de activitate fizica va poate ajuta sa va imbunatatiti sanatatea fizica si mentala. Mersul pe jos este deosebit de bun pentru picioare si varice, dar evitati jogging-ul deoarece creste presiunea in partea inferioara a piciorului si va poate agrava varicele.